Whiteboard animáció készítés

Számos rajzfilmes stílus mellett az online marketing világában kiemelkedő szerepet játszik a whiteboard (ún. fehértáblás) animáció.

Az efféle kisfilmben a tartalom nem mint számítógépes animáció jelenik meg, hanem maga a történet a néző szeme előtt kel életre a rajzoló által.

Előszeretettel alkalmazzák, ugyanis olyan hatást kelt a nézőben, mintha egy konferencia részese lenne, és az előadó a fehértábla előtt egy fekete filctollal ábrázolná, hogyan is működik az ő elképzelése a gyakorlatban.

Persze ezen kívül maga a whiteboard animáció külleme és egyedi stílusa miatt olyan magával ragadó. 

whiteboard animáció készítés

Rendkívüli nagy előnye egy ilyen whiteboard animációban felvázolt történetnek, hogy a képzeletünkkel együtt maga a fehértáblánk is határtalan: szabadon telerajzolhatjuk, mozgathatjuk törölhetjük, és újra telerajzolhatjuk!

Egy ilyen animációban az ügyfél a megálmodó, mi pedig a keze vagyunk, mondja el nekünk miről álmodik. Meg is álmodhatjuk együtt!

A whiteboard animációs videók felhasználhatóak a weboldalán, saját blogjában ahhoz, hogy elmagyarázzák, miről szól a terméke, szolgáltatása, vagy vállalkozása.

Ez egy sokkal szórakoztatóbb módszer az információk leközlésére, mint az, hogy az embereket hosszú szövegblokkok elolvasására készteti.

Habár a whiteboard animációk egyre népszerűbbek, még mindig viszonylag ritkák.

Ez pedig azt jelenti hogy a hazai piacon felhasználhatja őket a márkajelzésre, előnyt szerezhet magának a konkurenciával szemben.